hr communicatie - 360° branding - engaging people
hr communicatie - 360° branding - engaging people

Employer Branding: the early days


zondag 13 mei 2012

Welke betere gelegenheid dan de lancering van Engaging People om even stil te staan bij de beginjaren van Employer Branding?

Hoewel het kind pas in de jaren negentig een naam kreeg, is het fenomeen al veel ouder. Het beste bewijs daarvan is de militaire rekrutering door de eeuwen heen. Inderdaad: Hét leger, de bakermat van Employer Branding. Vooral tijdens de Eerste Wereldoorlog aarzelde men niet om de emotionele toer op te gaan om potentiële recruits aan te spreken. De liefde voor het Vaderland, échte mannelijkheid, eer en trots en eeuwige roem,...en wie zich hierdoor niet aangesproken voelde kon ook nog kiezen voor avontuur, reizen en broederschap. Vaak werd er heel openlijk gecommuniceerd over verloning. Ook de dames werden voor het eerst als aparte doelgroep aangesproken: ook zij konden hun bijdrage leveren aan de overwinning. Bekijk onze Pinterest Employer Branding Buzz Board voor een aantal leuke voorbeelden van de toenmalige rekruteringscampagnes. We vonden zelfs een recruiting poster uit 1909 waar uitgepakt werd met de doorgroeimogelijkheden van een job binnen de U.S. Navy. Ook jobvariatie komt aan bod.

In essentie allemaal Employer Value Propositions, niet? Nog maar eens het bewijs dat Employer Branding niet zomaar een trend is. En het bewijs dat Employer Branding niet ingewikkeld hoeft te zijn, want dat zouden we al eens vergeten te midden alle hype en buzzwords van vandaag. Het gaat kort samengevat steeds om hetzelfde principe: het aantrekken en behouden van geschikte mensen, door als organisatie met een duidelijke identiteit en een duidelijk aanbod, via de juiste kanalen naar buiten te komen.

Engaging People geeft vandaag graag het startschot voor haar eigen verhaal en is erg enthousiast om jullie bij te staan in jullie process van Employer Branding. We trachten je hier alvast tweewekelijks in te leiden in verschillende aspecten van Employer Branding anno 2012: van de candidate experience tot social recruiting tot guerilla recruiting stunts - en nog veel meer.

Dus welkom op onze site, bedankt voor uw bezoekje en stay tuned for more. Vragen of opmerkingen? We horen het graag via info@engaging-people.be of +32498 33 33 52.


Nieuws over Employer branding, recruiting campaigns, rekrutering, personeelsaanwerving, aanwerven, personeel, werknemers