hr communicatie - 360° branding - engaging people
hr communicatie - 360° branding - engaging people

HRM is not about glamour


Topic: HRM, personeelsbeleid, personeelsmanagement

HR op de werkvloerPersoneelsbeleid vanuit de werkvloer 

HR Management lukt niet vanuit een ivoren toren, aka het kantoor van de personeelsdienst. Hier dus mijn pleidooi om de volgende uitspraken alsjeblief verleden tijd te laten worden: "Dat is onze schuld niet, dat ligt aan de business", of "Dat is ons probleem niet" of "Dat kunnen wij toch niet weten." HR is de business.We are all in in together! Het is onze taak als HR professional om te begrijpen wat er zich afspeelt in alle onderdelen van onze organisatie. 

Sterk personeelsbeleid komt voort uit een sterke voeling met wat er op de werkvloer gebeurt. Wat zijn de noden van je teams? En van je leidinggevenden?

Hoe ik er soms van droom om een vlieg op de muur te kunnen zijn! Om exact te snappen hoe bepaalde collega's met elkaar omgaan. Te weten hoe ze hun taken onderling écht verdelen. Of om onopgemerkt de aanpak van een manager te kunnen observeren.

Hoe zou het zijn om als nieuwe medewerker in een bepaalde afdeling op te starten. Wat zijn de echte moeilijkheden? Hoe worden mensen daar ontvangen?

Dus trek die werkschoenen, het haarnetje of de veiligheidshelm aan. Ga in de productie of op de werven rondlopen waar ook je medewerkers dagdagelijks te vinden zijn. Voor de liefhebbers...de hoge hakken kunnen nadien wel gewoon weer aan. ;-)